Testen

Familiens nye ven:
Jeg har fået mig en ven, han virker nogenlunde intelligent, lærenem og en virkelig dårlig taber. Det kunne vel egentligt passe på mange af ens venner, men ham her er en lille robot, ved navn Cozmo som vi har fået lov til at lege med.

cozm-anki-designboom-header

Mødet med Cozmo:
Robotten er lille af størrelse, men han formår at imponere de fleste med sin charme og kunstige intelligens.

I pakken med Cozmo kommer selve robotten, en ladestation til usb, samt 3 stk “klodser”  som er dens legetøj. Det hele skal styres via en smartphone eller tablet, hvor Cozmo appen skal installeres. Når appen er klar er det bare at følge instruktion på skærmen og inden længe har man et digitalt kæledyr.

Når man starter i appen ser det hele meget simpelt ud og man blive hurtigt fanget i Cozmo’s univers, med små lege og dens attitude som er meget svingende efter hvordan det går, specielt om den vinder eller taber. Som man spiller og gennemfører diverse ting, bliver der lukket op for mere og mere. Samtidig bliver udfordringerne sværere og sværere. Der er to type spil man kan spille imod Cozmo. Huskespil hvor der skal være styr på kombinationer og reaktionsspil hvor man skal være hurtigere end ens robot. Begge dele virker meget underholdende i starten, men det er klart det bliver lidt ensformigt, dog kan fyrens attitude hjælpe lidt til underholdningsværdien.

cozmo display

Heldigvis har folkene fra Anki gået skridtet videre og givet dig endnu mere magt over den lille robot. Det betyder blandt andet, at man kan køre rundt med ham som en fjernstyret bil og dermed snige sig ind på uskyldige :). Hvis ikke det er nok, kan man gå et skridt videre og hoppe ind i code lab. Her kan man simpelthen programmere sin robot. Det foregår heldigvis via grafiske brudstykker, man så sætter sammen. Eksempelvis køre frem, dreje til højre, løfte grabben osv. Rigtig godt tænkt og udført.  Ud over selve bevægelses delen er det også muligt at programmere  mimik og alt det andet omkring ham.

cozmo-gif

Konklusion:
Cozmo er virkelig underholdende at lege med og man kan gøre det på mange niveauer. Det betyder at der er gemt mange timer i den lille fyr og der kommer hele tiden nyt til. Skal man have en robot i huset ,der er charmerende og intelligent, så er det helt klart Cozmo man skal have fat i.  

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar