Anmeldelsen

Format: DVD, Blu-ray, Streaming  – Release: 01.06.17 – Min: 113

 

Covertekst:
Zaid nyder tilværelsen som succesrig hjertekirurg med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder om penge, men afvises blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse. Sorg afløses af vrede, og snart bliver Zaid besat af at finde den skruppelløse gerningsmand.

Som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger han sig ned i Københavns kriminelle underverden, og ved at se sine egne skyggesider i øjnene, tvinges han frem mod det ultimative, uundgåelige valg, der kan ændre hele hans verden.

 

Filmen:
Personligt synes jeg at danske film får lidt mere ros i pressen end fortjent og man sidder tilbage med en ide om at en udenlandsk film ikke ville have fået tilsvarende. Underverden er undtagelsen, for sjældent har jeg da set så mange stjerner på coveret og fine citater, men det er simpelthen fuldt fortjent hele vejen igennem.

Zaid er blevet en succesfuld læge og er kommet væk fra miljøet hvor han voksede op og banderne har frit spil. Desværre er hans bror ikke kommet ud af miljøet og det koster ham livet, nu vågner tankerne om hævn op i Zaids hoved.

Underverden er pt. den bedste film i år, den har lidt af det hele. Den formår at sætte os, som er tilskuere, i Zaids sted og få os til at tænke over hvad vi ville have gjort hvis vi stod i hans sted. Dar Salim viser blændende skuespil og er helt klart hovedårsag til, at den blive interessant. Når så filmens billede og lydside er sat utrolig flot op er det meget svært at finde noget at pege, så det lader vi være med.  

 

Ekstra:
Bag kameraet
Slettet Scene
Kommentarspor

Rart at se at det er lidt ekstra med, og det er faktisk okay og interessant.   

 

Konklusion:
Underverden er beviset for at vi bestemt godt kan lave film på internationalt niveau, på alle måder.  Vi glæder os meget til at se næste film med Dar Salim for at se om han kan holde det høje niveau.     


Karakter:
Ekstra:3/5
Filmen: 5/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar