Anmeldelsen

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 20.07.17 – Min: 117

 

Covertekst:
Først opstod der en mulighed… senere et bedrag. Der er gået 20 år siden da. Der er meget, der er forandret og meget, der er, som det var. Renton må vende tilbage til det eneste sted, han kan kalde sit hjem, hvor Spud, Sick Boy og Begbie venter på ham.

 

Filmen:
20 år efter kultfilmen “Trainspotting” så dagens lys, kommer efterfølgeren nu, endda med de samme skuespillere. Den første film fortalte en rå og usødet handling om nogle unge junkier i Edinburgh, og blev til en kultfilm med sin hårde og realistiske tone krydret med et skævt og eksperimenterende billede.

Det visuelle er stadig lige så fandenivoldsk, instruktøren er jo også den samme, og det fungere stadigvæk, den danner umiskendelige minder tilbage til den første film. Det virkelig fede ved filmen er, at den samler op på historien om de fire venner som det ville være i dag. Den tager højde for alderen og hvorpå livet har udviklet sig forskelligartet og binder det sammen i en absurd og alligevel troværdig handling. Filmen kommer også med små tilbageblik til den handling der udspillede sig 20 år tidligere, i det hele taget er det en ret gennemført efterfølger, det er næsten ikke til at se at der er gået 20 år mellem de to film, lige med undtagelse skuespillerne.

Filmen er tilpas upassende til at den bliver seværdig, der er ikke noget filter for hvad der kan ske og ikke kan ske, og derfor lever filmen i bedste velgående. Den visuelle side er et godt eksempel hvordan der kan eksperimenteres med dette og nå frem til noget der passer perfekt sammen med historien, begge dele med en skæv tilgangsvinkel.

 

Ekstra:
Commentary with Danny Boyle & John Hodge
20 years in the making: A conversation with Danny Boyle & the cast – 24.49
Calton athletic documentary: Choosing endorphins over addiction – 4.25
Deleted scenes – 30.11
Previews

Det er kun featuretten “20 years in the making” der har noget at byde på, det er instruktøren og tre af filmens fire hovedpersoner der sidder og snakker om de to Trainspotting film. Det er et interessant indblik i hvad dem der medvirker i filmen tænker omkring deres figurer og filmens handling, og dejligt at det ikke afbrydes af en masse filmklip.

 

Konklusion:
“T2 Trainspotting” oplever nok ikke samme kultstatus som den første film, netop fordi det allerede er set én gang, dog med en anden historie, men det er en efterfølger der ligger helt i tråd med den første film. En film der er visuelt eksperimenterende, med en syret og realistisk handling. Det er en film man skal se hvis man er en af de mange fans af første film.

 

Karakter:
Ekstra: 2/5
Filmen: 3.5/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar