Anmeldelsen

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 29.06.17 – Min: 127

 

Covertekst:
Den utrolige, ufortalte og sande historie om Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jackson – geniale afroamerikanske kvinder, der arbejdede hos NASA og stod bag en af de mest fantastiske aktioner i verdenshistorien: astronauten John Glenns opsendelse i rummet.

 

Filmen:
”Hidden figures” er ikke i traditionel forstand en film af den slags der handler om sortes rettigheder, eller mangel på samme, i 1960’ernes USA. Normalvis er det noget med undertrykkelse, vold og oprør, her er det knapt så markant stillet op, det handler om 3 afroamerikanske kvinder der kæmper for at udrette og blive til noget stort. Udrette noget der hidtil var ret utænkeligt, både for sorte og for kvinder tilbage i 60’erne.

Filmen fortæller en forholdsvis ukendt historie, men ikke desto mindre en vigtig og fascinerende historie. Det interessante er at følge de tre kvinders forskellige historier der her flettes sammen, fordi de alle arbejde på NASA og alle gjorde en forskel og var foregangskvinder for mange, mange andre. ”Katherine” står centralt i midten af fortællingen, som kvinden hvis udregninger var med til at sende den første amerikaner i rummet, som en del af rum kapløbet med Rusland. De andre to er dog også vigtige for filmens handling, og det giver noget dynamik i filmen, at det er på flere forskellige fronter den fortæller om denne for datiden spektakulære historie.

90’ernes helt store Hollywood stjerne er stadig i topform, Kevin Costner leverer en super præstation som ”Al Harrison”. I øvrigt leverer alle de medvirkende flotte og meget overbevisende skuespilpræstationer, og i særdeleshed de tre kvindelige hovedroller er sammen med Costner i en liga for sig.

 

Ekstra:

  • It all adds up – The making of Hidden figures – 41.46
  • Deleted scenes – 10.14
  • Hidden figures: Filming in Georgia – 5.15
  • Audio commentary
  • Gallery
  • Theatrical trailer -2.25

Ekstramaterialet gør det et ekstramateriale skal, det kommer med en masse ekstra og interessant information. Det er især den første featurette der lever op til det og gør det seværdigt.

 

Konklusion:
”Hidden figures” er en rigtig god film der vil fortælle en interessant og overset del af USA’s historie, og den gør det med tæft for det realistiske drama. Det er en hele vejen igennem gennemført film, der er ikke meget at udsætte på denne vedkommende film om sorte og kvinders rettigheder.

 

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 4/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar