Anmeldelsen

Format: DVD, Blu-ray – Release: 03.05.18- Min: 90

 

Covertekst:
1964 tager den amerikanske forfatter og kunstelsker James Lord på en lille tur til Paris og bliver spurgt af sin ven, den verdenskendte kunstner Alberto Giacometti, om at sidde model til et portrætmaleri. Giacometti lover Lord, at processen kun vil tage nogle få dage. Lord er smigret og begejstret og indvilliger i det. Sådan begynder historien om ikke bare et rørende og utraditionelt venskab, men som set gennem Lords øjne er et unikt og afslørende indblik i skønheden, frustrationen, dybsindigheden og til tider direkte kaos i den kunstneriske proces.

 

Filmen:
Filmen er lavet på baggrund af James Lords bog om den schweiziske billedkunstner Alberto Giacometti, som han også selv er en del af, dvs at filmen her handler om de to personer og deres venskab. Det er en form for autentisk film der vil gå bag facaden på den kendte kunstner, og vil vise privatmennesket bag den store kunst.

Filmen har blot en stor mangel og det er, at den er fuldstændig blottet for handling, der sker ikke en hujende fis ud over at “Giacometti” arbejder med sin kunst, skændes med sin kone og dyrker sin elskerinde. Komplet idéforladt for alt hvad der kunne være interessant, til gengæld er den søvndyssende og som sovemiddel har den sin berettigelse, ellers er der absolut intet at komme efter.

Det er ikke engang interessant at se hvordan filmen slutter, det virker ligegyldigt. Det er ikke kun handlingen der er uinteressant, det er også de mennesker den portrætterer. Der burde være mere der kunne fortælles om Giacometti end, at han ikke kan finde ud af at snøvle sig færdig med sit portræt af forfatteren James Lord.

 

Ekstra:
Trailers

 

Konklusion:
“The final portrait” er så kedelig som noget kan være, handlingen og personerne er uinteressante, der sker overhovedet ingenting. Ikke engang som et portræt af en stor kunstner kan den løfte sig op til at gøre sig gældende.

 

Karakter:
Ekstra: 0/5
Filmen: 1/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar