Anmeldelsen

Format: DVD, Blu-ray – Release: 31.01.2012 – Min: 92

 

Covertekst:
Døden er ligeså allestedsnærværende som altid og hærger igen, da en mand redder en gruppe kolleger ved at forudse et frygteligt kollaps af en bro. Men det var ikke meningen, at disse uvidende sjæle skulle have overlevet. I en hektisk kamp mod tiden forsøger de nu at finde en måde at undslippe Dødens skræmmende dagsorden.

 

Filmen:
”Final destination 5”, titlen siger det vel næsten selv, er eksemplet på en serie der er kørt for langt ud. Det er nok ikke nogen lavbudget film, men den tangerer det der kan betegnes som en B-film. Filmen er nu ellers rimelig vellavet, men handlingen er alt for lineær og forudsigelig, også i kraft af de 4 foregående film. Mærkeligt nok er filmen her, som egentlig går for at være en gyser, temmelig pladderromantisk, og det virker malplaceret.

Det udelader dog ikke at filmen har en vis underholdningsværdi, og dette skyldes de særdeles makabre og blodige effekter, her er det en utrolig fantasifuld film, og det må nok siges at være filmens eneste force. Også de kædereaktioner der fører frem til filmens 8 personers uundgåelige død hører til det opfindsomme, så spændingen ligger i hvordan og hvornår de skal dø, og ikke om de kan undgå det. Filmen er ikke decideret uhyggelig, det er den for lidt overraskende til, dens fokus ligger på det visuelle gys og ikke det psykologiske.

 

Ekstra:

–       Final destination 5: Circle of death – 5.25

Featuretten viser kort hvordan nogle af splattereffekterne er blevet til, og det er ganske underholdende. Desværre varer ekstramaterialet ikke ret lang tid og de danske undertekster er manglende.

 

Konklusion:
Filmene i denne serie bliver gradvist ringere, eller måske ikke helt, men handlingerne minder så meget om hinanden og er så forudsigelige, at det ikke kan blive ved med at være spændende. ”Final destination 5” er mere en splatterfilm end en gyserfilm, og det er på grund af de visuelt gode og fantasifulde effekter filmen skal ses.

 

Karakter:
Ekstra: 0.5/5
Filmen: 2.5/5

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar