Anmeldelsen

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 10.08.17 – Min: 97

 

Covertekst:
Iværksætteren Thorkild vil bygge verdens første elbil, og han finder hurtigt det helt rigtige hold til opgaven.

 

Filmen:
Med udgangspunkt i den famøse danske elbil skandale i Forum i 1983, udspiller sig denne delvis sandfærdige historie, kørt igennem Christensens og Hvams humoristiske vridemaskine. Ideen er ganske sjov og der er også kommet en fin og morsom handling ud af den, og filmens måske bedste træk er, at de har sparet gevaldigt på deres perversiteter. Dvs at det ikke er en film der minder om deres populære, pinlige og platte “Klovn” film, og det klæder dem udmærket. Denne film er på mange måder meget mere sober.

Filmen er i første omgang lavet som en komedie, og der er mange vanvittige scener med, men den rummer også noget mere seriøst, det er som om de faktisk har villet fortælle en rigtig historie. Det er denne blanding af komik og alvor der på én gang fungerer godt, og samtidig også får den til at virke temmelig mainstream. Det er ikke noget mesterværk inden for komediegenren, den har dog momenter hvor det er svært ikke at grine, og især Lars Hjortshøj er ret morsom.

 

Ekstra:
Intet ekstramateriale.

 

Konklusion:
“Dan dream” er en moderne folkekomedie, den er ikke fantastisk morsom, men den viser nye sider af komikerparret Christensen og Hvam, der her skriver sig ud af “Klovn” universet, som der til gengæld også er tærsket meget langhalm på.

 

Karakter:
Ekstra: 0/5
Filmen: 3/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar