Anmeldelsen

Format: PS3 – Release: 14.10.2011 Genre: Platform – Spiller: 1-4

 

Spillet:
Ratchet & Clank så første gang lyset tilbage i 2002, hvor de udkom til PS2. Siden er de dukket op en gang imellem, i dag er de så tilbage igen men under titlen ”All 4 one”. Det er ikke nogen tilfældighed, at den har fået denne titel, for der er kommet mulighed for multiplayer med 4 spillere ad gangen.

Spillet holder vanlig stil, hvilket vil sige platformspil i en futuristisk verden, hvor man skal samle bolte (points). Disse kan veksles til våben osv. Temaet ændrer sig lidt, som man kommer frem. Det samme gælder sværhedsgraden, og det er kun godt, for den er meget lav i starten.

Løbende får man også flere og flere våben at holde styr på, hvilket viser sig at være nyttigt, som man kommer frem. For de forskellige våben passer som regel til miljøet, og derved lærer man det også at kende.

Man bliver også udstyret med en støvsuger, hvilket måske virker harmløst. Den er utrolig effektiv, når man skal sende sin makker et sted hen, hvor man ikke selv kan komme, for er der først en mand fremme, kan man sende en lasersnor efter ham og rykke sig derhen. Det giver nogle gode udfordringer på vejen, ikke mindst i forbindelse med multiplayer-delen, hvor man bliver nødt til at samarbejde.

Multiplayer på godt og ondt. Der er gjort meget for, at man i multiplayer-delen samarbejder om bolte og den føromtalte støvsuger. Det er med til at give intensitet og flow. Desværre siger det næsten sig selv, at det er total kaos med fire players på banen, hvad enten det er online eller offline, og det bestemt ikke altid lige underholdende. Heldigvis kan man hoppe ud og ind af spillet, hvilket giver mulighed for at bruge ildkraft, når det er nødvendigt og holde igen på andre tidspunkter.

Oplevelsen:
Hvis du er én af dem, der skal have en god handling for at blive underholdt, er der ikke nogen grund til at bruge tid på Ratchet & Clank All 4 one, for man skal godt nok kigge længe og intenst for at finde noget, der minder om det. Nu er det måske ikke så vigtigt med en handling i spil som dette, men det kunne nu være rart med en rød tråd i spillet som lagde en linje.

Som platformspil fungerer spillet fint, omend det er nogle lidt halvkedelige baner i starten. Men man skal jo starte et sted, og som banerne blive sværere og våbnene flere, er der nok at holde styr på. Men selve boss’erne virker en anelse kiksede, for det er stort set samme måde, man skal slå dem ihjel. Nemlig ved at flere skyder samme sted på dem, og det skal være samme våben for at opnå nok ildkraft.

Med fire spillere på banen er det til tider totalt umuligt at holde overblikket, og det er lidt en skam, skønt det måske giver spillet intensitet. Men det giver også frustrationer.

 

Grafikken:
Den grafiske oplevelse er, som man kunne forvente, og det er dét. Spillet foregår i en futuristisk tegnefilmsagtig verden, og det stiller jo heller ikke de vilde krav til grafikken. Og derfor virker det også okay, set i den sammenhæng.

Lyden:
Soundtracket kunne sagtens have givet mere til spillet! Der er flere steder, hvor det virker halvkedeligt, eller hvor man ikke lægger mærke til det. Selve effekterne er udmærkede og typisk platformsagtige.

 

Konklusion:
All 4 one er et okay platformspil, men det kommer altså aldrig helt op at ringe hos mig. Der er simpelthen for mange scener, hvor man ikke bliver udfordret nok, og multiplayer-delen virker ikke optimal, når man er 4 på banen.

 

Karakter:
Grafik: 3/5
Lyden: 3/5
Gameplay: 3/5
Holdbarhed: 3/5
Overall: 3/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar