Anmeldelsen

Historie time:
I 2010 tog det danske spilfirma, Playdead, totalt verden med storm. For her sendte man spillet Limbo på markedet. Der var tale om et meget mørkt spil med  en filmisk storhed som høstede roser verden over.

I 2016 hed spillet Inside og stilen var næsten den samme, men endnu engang rykker de overliggeren for hvad man kunne skabe med lidt uhygge og et simpelt look.

I slutningen af 2017 er spillet klar til iPad,iPhone og Apple TV, det er denne udgave vi vil anmelde i denne anmeldelse.

Approach

Spillet:
Hvis man installerer Inside, skal man være indstillede på et spil der giver en masse uhygge, spænding og masser af puzzel opgaver.

Man har kontrollen over en dreng i en meget grå og mørk skov fuld af meget ondskabsfulde mænd, der vil gøre alt for at stoppe dig og det vil sige fange dig, skyde dig og sende hunde efter dig osv..

Ud over alle de farer der lurer, er der en masse opgaver der skal løses, hvis man ikke vil ryge i skurkenes hænder og til tider skal det gå meget stærkt. Heldigvis begynder spillet bare hvor man sidst er lykkedes med opgaven. Det gør at man hele tiden bevæger sig frem af (mod højre) og ikke skal begynde forfra.

Pool

Anmeldelse:
Som den gang man spillede Limbo så virker Inside barsk og uhyggelig, det til trods for den meget simple opbygning. Det skyldes dels den mørke grafiske opbygning som nærmest er filmisk. Den anden faktor er den noget voldsomme måde man forsøge at stoppe en, til trods for man altså kun er en dreng i spillet. Eksempelvis når tre hund rykker og flår i en, mens man ligger på jorden, det virker voldsomt, men er med til at skrue op for de dystre sider af spillet.

Selve spillets gameplay er på den ene side meget enkelt. Løb mod højre på skærmen, men der hvor udfordringen ligger er ikke at blive fanget af “the Bad guys” og det kræver hele tiden at man skal læse situationen og finde en vej udenom problemerne. Det hele virker gennemtænkt og det formår bestemt at holde en underholdt fra start til slut, selvom det godt kan kræve et par gange før det lykkes.

Headlights

Konklusion:
Inside er absolut et af de bedste spil til iPhone, iPad og Apple TV. Er man til “puzzel” og uhygge er der ikke nogen grund til ikke at spille dette spil, for det er simpelthen kanon underholdende.

Anmeldt af: Keld Mølbæk

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar