Anmeldelsen

Format: Xbox One – Release: 18.09.15 Genre: Race – Spiller: 1-24

 

Spillet:
Forza Motorsport 6 er det smukkeste og mest detaljerede racerspil i denne spilgeneration. Kør ræs i over 450 Forzavista-biler, som har fuldt udstyrede kabiner og kan smadres til ukendelighed. Styr bilerne sikkert hen over regnvåd asfalt og gennem nattens mørke på vejen til sejr. Deltag i løb for hele 24 spillere og i Forza Race Leagues på 26 verdensberømte baner i superflot 1080p-kvalitet og 60 fps.

 

Forza6-01

Oplevelsen:
Der er bare nogle racespil der virker mere ”rigtige” at køre end andre. Forza Motorsport har altid været en af dem der føles mest rigtig for mig, og vi er nu nået til nummer 6 i den seriøse udgave, for de har jo også Horizon udgaven hvor man bare kører for sjov. Når man er nået til nummer 6 i rækken og man hver gang der er kommet et nyt har været imponeret, så er det svært at se hvad de kan forbedre denne gang.

Det hele har endnu engang fået et par trin op af stigen, hvilket vil sige flotte biler med endnu flere detaljer indvendig i bilen. Det fedest er dog nok muligheden for at køre om natten og det vildeste at køre i regn, det er simpelthen så vildt og intenst at man tror det er løgn.

Spillet leverer endnu engang den fede racefornemmelse og man skal hele tiden lige vinde et løb mere så man kan få skrapt point sammen til flere forbedringer og eventuel ny bil. Det hele i et hæsblæsende tempo der næsten tager pusten fra en og man tager sig selv flere gange i at sidde helt ude på stolekanten og læne sig fra side til side rundt i svingene. Det her er Forza og grunden til at det er kongen indenfor racespil.

forza6-02

Der er dog nogle enkelte torn i forbindelse med de rosende ord. Turn 10 som folkene bag kalder sig, har bestemt at man skal køre mod andre spillere, også selvom man spiller karrieredelen. Den analyserer simpelthen de andre kører når de kører og bruger dataen i andres spil. Det giver jo helt klart nogle udfordringer idet man kører anderledes end en computer ville og det er ok. Der hvor det bliver lidt mystisk er, når man kører perfekt og ligger nummer 2, 2 gange rundt på banen uden at man kan se nummer 1. Det virker lidt mystik og meget frustrerende. En anden ting er måden karrieredelen er skruet sammen på. Man tjener point/penge ved at vinde race, hvilket jo er helt normalt. Der er dog en mulighed mere, som er at man til tider kan være heldig og få lov at spille et tilfældighedsspil, vel og mærke i pitten og pludselig vinder man 100.000 point eller en F1 bil. Det virker sku lidt mærkeligt, at det ikke er evnerne i spillet der gør forskellen på hvor langt man kommer. Disse par punkter trækker naturligvis let ned, men som helhed er det kun få ridser i lakken.

 

Grafikken:
Der er ikke meget at være i tvivl om her. Der er kælet for selv de mindste detaljer i spillet. Bilerne er utrolig flotte og det føles næsten som om man sidder i dem. Den vildeste oplevelser er dog nok at ligge med over 200 km/t i styrt regnvejr det virker bare så ufattelig virkelighedstro. Det er det flotteste racerspil jeg har prøvet til dato.

forza6-03

Lyden:
Lydbilledet er ikke helt oppe at ringe på samme niveau som billedsiden, men den kommer forbandet tæt på og man har den fede motorlyd fra de forskellige biler og intensitet i forbindelse med løbene.

 

forza6-04
Konklusion:
Er du til den seriøse raceoplevelse, ja så vil jeg håbe du ejer en Xbox One for kun til denne kommer det bedste ”real” racespil. Forza Motorsport 6 viser endnu engang at der ikke er nogen over den i denne kategori. Man lever virkelig med når den får fuld gas i en af de 450 biler.

 

Karakter:
Grafik: 5/5
Lyden: 4.5/5
Gameplay: 5/5
Holdbarhed: 4.5/5
Overall: 4.5/5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar