Anmeldelsen

Format: Xbox-360 – Release: 14.10.11 Genre: Race – Spiller: 1-16

 

Hvis man ejer en Xbox-360 og elsker racerspil, er der ikke nogen tvivl om, at der er en konge – og det er Forza-serien. Spillet er kendt for en uhyggelig gennemført udførelse, lige fra bil til kørefornemmelse. Nu er 4’eren her, og vi har fundet kørehandskerne frem og er klar til at brænde dæk af.

Spillet:
Man må vel sige, at det er svært at stille meget højere ambitioner til sig selv, når man laver en af verdens bedste racerbilspil, ja måske det bedste. Det har nu ikke holdt de gode drenge fra Turn 10 tilbage, for der er jo altid plads til forbedringer og ekstra gejl.

Man har taget ca. 500 af de fedeste biler i verden og pudset dem digitalt, så det ligner dem fra den virkelige verden. Så har man givet kørefornemmelsen endnu et hak op, og det er meget tæt på, at der ikke er plads til at forbedre det mere. For det hele føles bare så tæt på ”the real thing”. I hvert fald når det handler om de biler, som vi ”dødelige” har prøvet i virkeligheden.

Hvis ikke det er virkelighedstro nok, så er det, at man skal have gang i Kinect. Her kan man smide joypad’et, sætte sig, som det var i en bil, og styre ved at lave styringsbevægelser med hænderne. Den anden mulighed er head tracking, der holder øje med hovedets bevægelser, og ud fra det drejer synsvinklen, så man eksempelvis kan se ud ad sideruden. Begge dele virker okay, hvis man har mulighed for at få sig rigtigt placeret, men det bliver nok ikke den måde, man gider køre race på i længden.

Selve spillets opbygning gemmer over en karrieredel, hvor man med en meget beskeden bil, som eksempelvis Toyota Aygo eller Ford ka må kæmpe sig fra bane til bane i hele verden. Vinder man, tjener man point, som kan bruges til udstyr, og ens vognpark stiger også i takt med, at sejrene kommer i hus. Der er tale om en rigtig god karrieredel, der er godt varieret lige fra den mest kendte racerbane i verden til Top Gear, hvor man for øvrigt bliver udsat for sjove udfordringer, som eksempelvis at vælte kegler, hvilket giver god afveksling.

Der også online-delen, hvor man får mulighed for at kæmpe mod folk fra hele verden i et direkte racerløb med op til 16 deltagere. Vælger man Rivals, er det udfordringer for andre. Man skal eksempelvis klare Top Gear-banen hurtigst i en Kia Seed eller noget helt andet. Det er en god måde at teste sig selv uden at blive helt til grin. Man kan også lave sin egen club, og så kan man låne hinandens bil.

Oplevelsen:
Dette må være verdens bedste racerspil på baner! Alt er simpelthen så gennemført og stort set fejlfrit. Køreglæden og fornemmelsen har aldrig været større, eksempelvis når man er på vej igennem et sving, ja så flytter synsvinkelen sig den vej, fuldstændig som man ville gøre i en normal bil.

Både karrieredelen og online-delen fungerer bare uden nogen form for slinger. Samtidig er der kommet nye tiltag, der både fornyer spillet og holder underholdningsværdien oppe.

 

Grafikken:
Det er meget enkelt: jeg har ikke set bedre og mere velfungerende grafik i et bilspil nogensinde! Der er kælet for selv den mindste detalje, og det uden at det er gået ud over helheden. Ja, til tider falder man næsten hen og bare nyder synsoplevelserne.

Lyden:
Eneste punkt, hvor Forza 4 ikke når helt i top er måske lydsiden. Men det er meget tæt på. Alle motorlydene sidder lige i skabet. Derimod kunne selve soundtracket i menuerne og i slow-optagelserne godt have været mindre ensformigt, men det er småtingsafdelingen, og det skinner kun igennem, fordi resten er perfekt. Men lyden bliver reddet af Jeremy Clarkson fra Top Gear, som flere steder informerer i spillet, hvilket giver det en ekstra dimension.

 

Konklusion:
Forza 4 er kongen, når det gælder racerbilspil. For det hele er helt i top, hvad enten det gælder grafikken eller selve fornemmelsen af at køre bil. Faktisk er det så realistisk, at man nærmest føler, man kan lugte lugten af ny bil – men det også kun næsten.

 

Karakter:
Grafik: 5/5
Lyden: 4.5/5
Gameplay: 5/5
Holdbarhed: 4.5/5
Overall: 4.5/5.

 

 

Anmeldt af Keld Mølbæk

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar