Anmeldelsen

Format: PC, Xbox-360, PS3, Wii – Release: 28.10.2011 Genre: Platform – Spiller: 1-4

 

Spillet:
Mange konsoller og spilfirmaer har deres egne figurer, som sælger varen. Bare tænk på Mario osv.  Nu kommer Disney så med et bud på en sådan platformhelt, men det er ikke helt, som det plejer. For her klæder man sin helt ud, så han ligner en anden helt, eksempelvis Pumba, Stitch eller en af de andre Disney-helte.

Efter man har valgt heltekostume, og den verden man ønsker, er man klar til at samle Mickey-guld og løse opgaver. Det hele foregår på et meget pædagogisk niveau, hvor der er god hjælp til de yngste.

Selve gameplayet er velkendt fra mange platformspil, for man skal naturligvis samle så mange points som muligt, men man skal også samle kanoner for så at skyde med dem bagefter. Alt imens man skal løse disse opgaver, bliver man angrebet og må kæmpe mod diverse fjender, og sidst på banen dukker en såkaldt Boss op.


Oplevelsen:
Miljøet som spillet foregår i er yderst børnevenligt og nemt at gå til fra 7-års alderen og op. Man får hele tiden hjælp via pile og markeringer, der guider en i den rigtige retning, og det er en stor hjælp for de mindste, der skal til at lære at spille. Derfor er det jo også nærmest det sikre valg som et begynder-spil: simpelt gameplay, god hjælp og kendte Disney-verdner og –figurer, selv om det kun er i form af udklædning.

Som platformspil klarer Disney Universe sig okay, uden at blive verdensmester eller falde igennem. For den holder en simpel stil og stiller også begrænsede udfordringer, hvilket er okay til den gruppe, som spillet rammer. Dermed ikke sagt at alle ikke kan få noget ud af det. Vi andre klarer det bare noget hurtigere.

Hvis vennerne kigger forbi, er der mulighed for, at fire kan spille samtidig. Det gør det hele noget nemmere, så længe man arbejder sammen, for man kan nemlig også gå efter vennerne i kampen for at samle guld. Det hele bliver intenst og noget uoverskueligt til tider, men det er nu meget underholdende.

Disney leverer varen, ganske som de plejer med deres film. De laver det, så alle aldersgrupper kan være med og blive underholdt samtidig. Dette er det perfekte spil for familien og børnene i særdeleshed, og det er godt at se, at det kommer på alle konsoller og ikke kun på Wii, som rigtig mange børnevenlige spil ofte gør.

Grafikken:
Der er tale om typisk tegnefilmgrafik med gode effekter, hvilket må siges at være ganske forventeligt. Derfor bliver karakteren også derefter, men det ødelægger ikke noget ved oplevelsen, for det passer fint til spillet.

 

Lyden:
Som med grafikken er der ikke nogen revolution gemt i soundtracket; men igen, det er heller ikke spillet, hvor man ville forvente det. Derimod er der et nuttet soundtrack, der passer fint til spillet, og så må vi ikke glemme, at der er dansk tale på udgivelsen, hvis man vælger det, så alle kan være med.

 

Konklusion:
Mario behøver ikke at føle sig truet, men har man en konsol, hvor han ikke optræder, og har man børn omkring de 7 år og opefter, ja så er Disney Universe bestemt en titel, man bør overveje. For det er nok det bedste bud lige nu på et seriøst platformspil i den kategori.

 

Karakter:
Grafik: 3/5
Lyden: 3/5
Gameplay: 4/5
Holdbarhed: 3.5/5
Overall: 3.5/5.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Share on Facebook

Kommentar:

Kommentar